Találkozók by AjemMarci

Közösség > Találkozók > Re: 2015.09.10. 20:44

Szerintem szeptember kb eleve esélytelen volt a legtöbb dolgozó/tanuló ember számára (nekem is), úgyhogy mindenképpen októbert próbáljuk megcélozni, ez hátha bátorítást ad azoknak akik még nem jeleztek.

Találkozók by AjemMarci

Közösség > Találkozók > Re: 2015.09.06. 17:55

Natehátakkorhátazértmárcsakazértis!

Zandás sörözésre gyűjtenék igényt, de ha már minimum négyen összejövünk akkor én elmegyek. Kiket érdekelne a dolog?
Helyszínnek valami könnyen elérhető helyet javasolnék pl a Nyugati környékén, hogy a vidékiek (mint én) is jobb eséllyel meg tudjanak jelenni. Időpont meg... először annyi a kérdés, hogy hétvége vagy hétköznap? Plusz a pénteket külön kategóriába venném.

S12 és a jövő by AjemMarci

Vége > S12 és a jövő > Re: 2015.09.04. 15:58

Hát nagyon nagy sajnálattal olvasom a bejegyzést, de teljesen meg is tudom érteni a szitut. Mindenesetre bármit is hoz a jövő, hatalmas köszönettel tartozunk az eddigi erőfeszítéseidért!

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.07.11. 08:51

A körbelövés ott van a táblázat második tabján (Hajóosztályok):
2 - jól lövi
0 - semleges
mínusz jel - rosszul lövi

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.07.02. 09:44

Jelenleg a körbeütés 2 jó, 3 semleges, 2 rossz eloszlásban van. 3-1-3 volt a cél, de azt valahogy nem tudtam elég jóra kihozni, bár még lehet nekiveselkedek egyszer. Statikus védelem bár nem lesz, de ugye többen is felvetették, hogy a vadász lényegében alkalmas lenne védő szerepre mivel jól támad és gyorsan gyártható. Viszont az affinitás miatt a vadász magában kevés, ezért beraktam még egy osztályt, ami szintén nagy támadóerővel és jó manőverezéssel rendelkezik, így kimondottan a túlerőben lévő "nehézvasak" ellen jó. Viszont alacsony utazó sebességük miatt magukban támadásra nem alkalmasak, így ahhoz továbbra is kellenek egyéb típusok ha időben oda szeretnél érni.

A manőverezés a hajó "lokális" sebessége aminek a csatában lesz jelentősége. Hasonló mint a pontosság volt régebben, de itt nem csak az számít aki lő, hanem az is, hogy mire lő (az egymáshoz viszonyított manőverezés, esetleg a méret/tömeg is számít - ezen még gondolkodok). Mert ugye egy csatahajó hajó gyorsabban tud utazni, viszont egy csatában akkor is lomhább, mint egy kis vadász. Gondolkodtam azon is, hogy legyen pontosság paraméter, de az akkor lenne igazán jó taktikai elem, ha fegyverhez kötődne és a hajón választható lenne hogy milyen fegyvert szerelj rá. Ennek megvalósítása viszont még azt hiszem nem reális cél smile

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.06.29. 15:55

Hát sajnos eddig nem haladtam úgy ahogy szerettem volna sad Viszont hétvégén már belecsaptam a lecsóba és elkezdtem kidolgozni. Hogy mennyire nyúltam bele drasztikusan? Hááát....
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ … sp=sharing

Egyelőre még magyarázatot nem nagyon fűzök hozzá, mert az egész kidolgozás alatt van, na meg induljon be kicsit a fantáziátok big_smile. A paraméter típusok meg a hajóosztályok véglegesnek tekinthetőek (legalábbis a javaslatomat tekintve), de a számok még csak nagyságrendjüket tekintve mérvadóak, azok még át lesznek számolva párszor. Ehhez még jönnek magasabb generációs hajótípusok, csak egyelőre az osztályok legyenek kiegyensúlyozva. Csak azért teszem már most közzé, mert ha nagyon nagy ellenállásba ütközök akkor nem töltök vele több időt.

A teljesen kidolgozott verzióban Legyes megkapja a komplett SQL-eket is a sebzés számításához, mert tudom mennyire utál matekozni big_smile

Háttértörténet by AjemMarci

Felajánlások > Háttértörténet > Re: 2015.06.04. 17:57

Akkor majd S4-ről írok egy erősen szubjektív és provokatív történetet, úgyis olyan régen láttam már köpködést a fórumon muwhaha big_smile

Háttértörténet by AjemMarci

Felajánlások > Háttértörténet > Re: 2015.06.01. 06:48

Szerintem alapvetően király smile Egy-két technikai jellegű finomítás kell bele, de maga a történet szerintem nagyon mutatós.

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.06.01. 06:46

Igen, az az "én lövök - te lősz" rendszer bár megvolt a maga "bája", a kelleténél kiszámíthatatlanabb volt és túl nagy előnyhöz jutott az akit a gép kezdeményezőnek dobott ki. Gondolkoztam már azon, hogy a kezdeményezést hajótípus szinten kéne bevezetni a csatarendszerbe (vagyis kívülről szimultánnak tűnik, de egy körön belül van tüzelési sorrend a hajótípusok között), de ennek kivitelezése PHP-SQL-el... hát nem egyszerű, ráadásul baromira erőforrás igényes. Szerintem kuka.

A védőerőre én is azt mondom, hogy valahogy vissza kéne csempészni, a hajóparaméterekbe bele is fogom venni, aztán ha mégse jó, akkor azt a paramétert max kihúzzuk a listáról.

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.05.29. 14:47

Sajnos ezzel nagyon meg vagyok csúszva, már rég prezentálni akartam az első konkrét számokkal és magyarázattal kidolgozott verziót, csak melóban és suliban (vénségemre megint belevágtam big_smile) is összejött minden ami összejöhetett az utóbbi időben és hanyagolnom kellett a Zandát:( Jövő csütörtökig még továbbra se fogok tudni ezzel foglalkozni, viszont utána folytatom az elkezdett hajóparaméter átdolgozást + a csata menetére is egy részletes tervet/leírást prezentálok. Mivel ez nem fél órás meló, hiába vágok bele jövő héten, szerintem az azutáni hét második felére lesz kész teljesen az anyag. Addig is ha valakinek észrevétele, kérdése, javaslata van ebben a témában, akkor itt vagy email-ben írjatok bátran (az email címem közvetlenül nem látszik, de a profilomon keresztül tudtok küldeni). Nem garantálom, hogy azonnal reagálni is fogok, de 2-3 napon belül biztosan smile

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.02.20. 14:27

A morál töltéséről nem is beszéltem (még big_smile), hanem azt mondtam, hogy a sérült hajók hp-ja az űrkikötős bolygón töltődne a morálhoz hasonló módon. Ez amúgy szerintem sokkal nagyobb szerepet adna az űrkikötőnek, mert az kevésbé érdekli az embereket, hogy 90% a flotta morálja, mint hogy mondjuk a főflotta hajó a csatákból hazatérve bár szép számmal megmaradtak, de a hp csak 10-20% körül van.

Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása by AjemMarci

Javaslatok > Hajóparaméterek és csatarendszer változtatása > Re: 2015.02.19. 17:32

Akkor javaslom először a csatarendszer alapjait beszéljük át, mert annak a végeredménye hatással lesz a hajóparaméterekre is.

Amit korábban felvázoltam, annak elkezdtem utánanézni az eredeti zanda forrásában (szerintem ez a rész nagyon nem módosult azóta sem), ez főleg Legyesnek szól: a flotta_hajo táblában van 1-2 oszlop ami konkrétan nincs használva, pl a delta_hp-t csak a csataszim/csatlak.php-ban találtam. De ha nem is akarod azokat zargatni, akkor is csak egy oszlopot kéne hozzáadni, a darabszám tárolására. Jelenleg a darabszám a hp-ből számolódik, ha a hajótípus darabjának hp-ja 100, a hajótípus össz hp-ja a flottán belül 3420, akkor van 34,2 db a flottában. Amin változtatnék:
- Gyártáskor csak az egész hajók lőhetők fel, így a darabszám egyértelműen számolható akár hp-ból is, így konkrétan a gyártási részt nem kell piszkálni, csak a fellövést egy picit. (biztosan kell a fellövés/levonás?)
- Miután fel lett lőve és tényleg hajó lett, onnan a flotta_hajo táblába már darabszámmal kerül be
- Csatában a sebzés eloszlása oly módon történik, hogy pl a hajótípus össz bekapott sebzése 2 részre oszlik: 20% fel is robbantja a hajókat, vagyis a darabszámot csökkenti megfelelő kerekítéssel, a maradék pedig a többi hajó hp-ját csökkenti egyenlő arányban. Példa:
10db 100hp-s hajó (vagyis összesen 1000hp a flottában) bekap 550hp sebzést. 550hp 20%-a az 110hp, ami 1 teljes hajót jelent, vagyis a 10-ből 1 felrobban (végleg elveszik), a maradék 80% (=440hp) + a 20% maradéka (=10hp) pedig levonódik a maradék 9db hajó össz hp-jából, vagyis marad 9db hajó aminek az össz hp-ja 900-450=450hp. (vagyis az egy hajóra eső hp 50 lesz).
- Ha egy sérült flottából pakolunk át másik flottába, akkor lesz egy kis csalás, de az egyszerűség kedvéért a darabszámok és az össz hp-k összeadódnak. Vagyis ha a fönti 9 db maradékot összevonjuk 5db vadonat új hajóval, akkor lesz 14db hajó aminek összesen 950hp-ja lesz, vagyis 67hp/db. Nem mondom, hogy a realitáshoz közel van ez a "sérülés átörökítés", de a mostanihoz képest több taktikai mozgásteret ad.
- A sérült hajókat az űrkikötővel ellátott bolygók fölött lehetne javítani, pont mint a morál töltés, így az űrkikötők jelentősége nem kicsit nőne meg.

Függő kérdés: a sérült hajó arányosan kevesebbet sebezzen, vagy amíg létezik  addig teljes támadóerővel adjon a másik arcába?
Vélemény, javaslat? Ne kíméljetek smile

Anyahajó jelentőségének csökkentése by AjemMarci

Új funkciók, változtatások > Anyahajó jelentőségének csökkentése > Re: 2015.02.18. 09:50

Amúgy pont ma reggel jutott eszembe, hogy anno a körönkénti fogyasztása is más volt egy hajógyárnak ha más típust gyártottál. A mostani fix fogyasztásos rendszerben kicsit nehezebb a paraméterezést jól megcsinálni, mert kevesebb a variációs lehetőség.

Ez már csak nagyon érintőlegesen tartozik az eredeti témához, de egyszer volt egy felvetésem (lehet hogy csak privátban írtam egyszer Legyesnek róla, már nem emlékszem), hogy mi lenne, ha a hajók gyártása is inkább olyan módon történne, mint az épületek építése? A hajógyár ebben az esetben gyártási kapacitást adna, a hajók pedig egyenként készülnének el (kb mint az imperium galacticában), a több hajógyár pedig annyit jelentene, hogy egy hajó gyorsabban készülne el. De nem akarom erőltetni az ötletet, mert fogalmam sincs mennyi idő átalakítani ilyenre a rendszert.

Igazából azt tudnám javasolni, hogy hajók tekintetében valamilyen módon el lehetne tolódni a minőség/mennyiség skálán a minőség felé, vagyis inkább legyen kevesebb darab hajó, de "nagyobbak". Ehhez meg hozzájöhetne egy olyan kis fícsör, hogy az űrkikötő javítaná is a nem full hp-s hajókat. Ennek mondjuk akkor lenne a legnagyobb haszna, ha egy csatában a hajók nem darabra fogynának, hanem főleg hp-ra (darabra is fogyna, de mondjuk ha 10 cirkáló bekap 5000 sebzést, akkor nem elhullik 5db, hanem mondjuk 1db felrobban - az 1000hp - a maradék 4000 meg eloszlik a maradék 9db között). Már nagyjából megvan rá az elméleti megoldásom hogy ezt miként lehetne kivitelezni anélkül, hogy minden darab hajót külön nyilván kéne tartani és megoldható legyen a mostani adatmodellel. Ez amúgy a csatában elszenvedett veszteségeket csökkenthetné, plusz ezzel tényleg megérné több űrkikötőt építeni.

Lehet kéne egy általános csatás/hajós topic big_smile

Anyahajó jelentőségének csökkentése by AjemMarci

Új funkciók, változtatások > Anyahajó jelentőségének csökkentése > Re: 2015.02.17. 14:35

A véderő egy sunyi dolog volt, bár én szerettem smile Azzal lehet olyan paramétereket összehozni (tervezés kérdése), hogy egy hajó egyáltalán ne tudjon sebezni egy másikat. Pl aki még emlékszik S2-re, ott a nemét csak egy másik neme vagy nagyobb mennyiségű drenya tudta sebezni (a drenyák nagyobb mennyiségben erősítették egymást, mintha koordi lett volna mellettük).  Ennek van előnye meg hátránya is. Előnye a taktikázás, hátránya hogy Legyest jól megszívatjuk, mert az amúgy se éppen egyszerű csataképlet kap még pár bonyi-tényezőt big_smile Az amúgy annyiban nem jó ötlet, hogy egy fejlett hajókkal rendelkező játékos csak nagyobb előnybe kerül a kisebbek ellen. Igazából akkor lenne értelme elgondolkodni rajta, ha lehetne egy meglévő hajótípust fejleszteni, pl nekem már 2-es szintű pajzs van a könnyűcirkáimon bebebeee tongue De a jelenlegi rendszerben szerintem kicsit igazságtalanabb a véderős megoldás.

A hajóparaméterek átvariálását szívesen bevállalom kutatásostul meg generációstul, összerakok egy javaslatot excelben és lehet köpködni smile Az új hajókhoz meg nem kell új grafika ha a régiek közül valami megszűnik, leosztjuk a képeket újra big_smile Mert ugye a romboló képe is valamikor csatacirkáló volt... wink

Játékszabályok by AjemMarci

Javaslatok > Játékszabályok > Re: 2015.02.16. 16:31

Foglalás/szuperfosztás csak hadüzenet után 24 órával, anélkül csak sima fosztás? Megvettem én is az ötletet smile 

Gorcsev írta

Lenne még egy javaslatom, hogy szuperfosztás esetén lehessen eldobni a bolygót.

Ebben az esetben azt kell átgondolni úgy általában, hogy mi történjen egy bolygóval ha eldobod. Anno talán (ha jól emlékszem) a védelmi rendszerrel nagyjából összhangban lett bevezetve és a tiltás oka az volt, hogy a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" elvet ne lehessen gyakorolni egy fosztás és esetleg foglalás alatt álló VP-s bolygónál, mait ugye ha eldobsz, akkor elveszik a bolygóról az épületek és nyersik VP arányos része és annyival kevesebbet tud a támadó megszerezni.

Anyahajó jelentőségének csökkentése by AjemMarci

Új funkciók, változtatások > Anyahajó jelentőségének csökkentése > Re: 2015.02.15. 16:37

Előre szólok, hogy nem lesz rövid hozzászólás smile Ez egy kicsit összetett kérdés.
Például ha csökkentjük a  anyahajó harci paramétereit, akkor onnantól az IC osztályban a fulgur lesz a top harcos. Ha pedig csak a vadászokra korlátozzuk a hordozó képességét, akkor ahogy már előttem is említették, egyrészt a többi hajó ne feltétlen (vagy csak kevesebbet) tudjon vadászt hordozni, másrészt a sebességeket újra kell számolni, optimalizálni. Plusz a vadászok harci képességeit is érdemes átgondolni, hogy érdemes legyen őket gyártani/hordozni. Az szerintem se lenne jó ötlet, hogy mondjuk a nagyobb hajók közül a koordi-ohs bent maradjon a gyorsítható hajók között, mert azzal kb ugyanaz a látszólagos választási lehetőség lenne, mint mikor 50% ah kellett a nehézvasak gyorsításához: mindenki a gyorsat választaná, mert a lassú flottának csak minimum 2-3-szoros túlerőnél van értelme, akkor meg már minek, inkább legyen gyors és legyünk túl rajta hamar.

Mindent összefoglalva: ha nagyobb mértékben hozzá szeretnénk nyúlni az anyahajókhoz, akkor kb minden hajót újra kell gondolni. Ez persze nem feltétlen lenne rossz, mert már pár éve ugyanazok a hajók mennek ugyanazokkal a paraméterekkel, úgyhogy ez önmagában hozna egy kis frissítést a játéknak. Akár a hajóosztályokat és a generációkat is újra lehetne osztani, esetleg pár új speckó nyersi ami a fejlettebb hajók gyártásához kell és aminek termelő épületeit ki kell kutatni... de ez már másik témába tartozik és ezért itt nem is írok róla többet smile