Kezdők védelme

LeGyEs

Administrator

Tudatában vagyok annak, hogy nem nagyon létezik ideális védelmi rendszer, ami ne a jobb játékosokat erősítené.

Eddig a következő lehetőségek merültek fel, de várom a javaslatokat, észrevételeket:

  • demilitarizált zóna - Regisztrációkor kijelölhető lenne, hogy DMZ-be akar kerülni. Ez a terület viszonylag nagy lenne (akár a galaxis 1/3 része). Itt nem lehetne harcolni, csak pici bolygókat tartalmazna, féreglyuk csak kifele lenne. A top 50% felett nem lehetne újabb bolygókat foglalni benne. DMZ-ben kezdett játékos nem teleportálhat másnak, nem kereskedhet. Mindezek ellenére visszaélésekre ad lehetőséget.
  • magángalaxis - Induláskor egy parányi (5-6 bolygós) galaxisban kezd a játékos, amely minden típusú bolygóból tartalmaz legalább egyet. Féregjáraton keresztül lehet a nagy galaxisba repülni egy irányban, amely mozog véletlenszerűen egy területen belül. A magángalaxisból a kereskedelem nem lehetséges és teleportálás is csak egyirányú, valamint csak saját bolygóra irányulhat. Sajnos a fejlesztési időigénye elég magas.
  • Robin Hood rendszer - A játékos pontszámának és a galaxis összpontszámának arányából számítódna egy érték. Ez az érték módosítaná a bolygók védelmi pontjait, csökkentené a fosztások hatékonyságát. Hátránya, hogy csak kevésbé vonzó célponttá tenné a gyenge játékost, valójában nem védené. Ugyancsak visszaélésekre ad lehetőséget.

Eryx

Új tag

Üdv, a magángalaxis-hoz hasonló rendszer müködött egy Imperion nevü játékban; egy bizonyos tipusú (olcsó) hajót kellett fejleszteni amivel ki lehetett hajózni. A "kinti" bolygók egésze foglalható, fosztható volt a magángalaxison belüli bolygók sérthetetlenek.  Viszont a fejlesztések pontban mért ára nagyon elszállt, magányos farkasként lehetetlen a fejlesztések végére érni.

LeGyEs

Administrator

Szerintem onnan jött nekem is az ötlet. Korábban láttam egy másik játékban, hogy lehet galaxist választani. Előtte én azért szerettem volna más galaxist, hogy színesebbé tegyem a játékot. Később láttam az Imperiont és a galaxis választójára emékezve ugrott be, hogy védelemnek kellene használni. Arra nem emlékszem, hogy ott védelmi célt szolgálna-e, talán a tutorial zajlik ott...
A későbbiekben lehet majd (rész)technológiát venni,  technológiát kémkedni, így ez könnyíthet a dolgon.