Háttértörténet

LeGyEs

Administrator

Háttértörténettel kapcsolatos felajánlások

Zoárd Arcas

Új tag

Történetírást tudok vállalni, esetlegesen átemelhető lenne a cucu-féle Zandagort sztorija, ami ugyan el lett kezdve, de tudtommal végül sosem került befejezésre.

LeGyEs

Administrator

Ha az eredeti sztorik vonalát tudnánk folytatni, az lenne a legjobb. De akkor a galaxis alakját is úgy kell megcsinálni, valamint a játékmenetbe is meg kell próbálni beépítenem.

Zoárd Arcas

Új tag

Nem arra gondoltam, amit cucu írt az EBSZ-el és társaival, hanem Liet és Norris kezdtek el kidolgozni valami bővebb történetet, felhasználva Chief egyik irományát, illetve Liet felkérésére én is elkezdtem egy hosszabb irományt háttársztorinak, de végül semmi nem lett befejezve.

Gorladius

Új tag

Szerintem teljesen elölről kellene kezdeni a törénetet, nem kell túl bonyolítani.
Leírom az én verziómat:

A 3. évezred küszöbén az emberiség kolonizálta az egész Tejút-rendszert. Eljutott minden csillagig, benépesített minden bolygót, amit csak lehetett, az emberiség tudása és kíváncsisága nem ismert határt. Ez lett fajunk veszte. Régészeink egy sivár, légkör nélküli világon furcsa piramisokra bukkantak, melyek oldalán domborművek sorakoztak, ismeretlen lényekkel és eszközökkel. Az építménybe hatolva megbizonyosodtak arról, hogy az első, nem emberi létforma nyomaira bukkantak az ismert világegyetemben - azonban nem kellett volna. A piramis ugyanis egy eonokkal korábbi monumentális csata emlékműve volt, mely bár elhagyatottnak látszott, korántsem volt az. Az évmilliókon át szunnyadó riasztó rendszerek életre keltek és továbbították az üzenetet az éteren át - behatolók sértették meg az ősök nyugalmát! A segélykiáltás éber fülekre talált. Az Zan' birodalom ura, Zandagort herceg vérbosszút esküdött a sírgyalázók ellen és hadat üzent az emberiségnek. Az emberiség mikor hírét vette a közelgő armadának és megtudta, hogy nincs esély a békére, minden lehetséges módon fegyverkezni kezdett. A legjobb tudósuk dolgoztak éjt nappallá téve, hogy új eszközöket adjanak a katonák kezébe, akiknek millió kegyetlen gyakorlatozással készültek a valaha volt legnagyobb háborúra - azonban még többen voltak a gyárimunkások, anyák és gyerekek akik minden tőlük telhető módon támogatták az egyetlen hadigazdasággá alakuló emberiséget.
Mikor megérkeztek a támadók, nem volt kegyelem, a technológiai és számbeli fölény a herceg csapatainak kedvezett. Könyörtelen harcok árán, minden talpalatnyi földért és űrért iszonyatos véráldozatot követelve, de folyamatosan visszaszorult az emberiség, míg végül minden lakható bolygót elvesztettünk. Azonban a végső bukás előtt néhány különleges kolonizációs hajóba összezsúfolták a túlélők legjobbjait és mindent technológiát, melyre az emberiségnek szüksége lehet az újrakezdéshez. Ezek lettek a Standard Technológiai Magok, melyek épületek és hadihajók tervrajzait, energetikai és haditechnikai találmányokat tartalmaznak. A hajók elstartoltak és az őket védők elbuktak. Azt hittük vége a háborúnak, új korszak köszönt ránk egy új galaxisban. Tévedtünk.
Több ezer éve tart már a macska-egér harc, a bosszúszomjas herceg addig nem hagyja abba hadjáratát, míg az utolsó élő embert is el nem pusztítja. Mi pedig galaxisról galaxisra vándorlunk, minden tudásunk az STM-ekben nyugszik, építkezünk, sokasodunk, harcolunk és ismét menekülünk. Vége lesz-e ennek valaha? Senki se tudja. De amíg egy ember is olvassa ezt az üzenetet, addig még van remény...


No, ezt csak úgy kutyafuttában írtam most le, nyugodtan lehet kritizálni. Be lehet ebbe építeni a korábbi szervereket, meg van magyarázva, hogy miért ugyanazok a hajók és épületek minden galaxisban. Lehet még bővíteni, este lehet, hogy majd még írok, addig várom a véleményeket.

Zoárd Arcas

Új tag

Én semmiképp nem dobnám ki azt, ami már van, nem olyan rossz a Zanda háttértörténete:)

Stark

Tag

a 3. évezred küszöbe egyébként most van tongue
viszont egy reboot lehet jól jönne (de ehhez a zandahajóknak ismét keménynek, a nemesisnek pedig csodafegyvernek kell lennie big_smile)

Gorladius

Új tag

Átírtam a sztorit kicsit, remélem így már veteránoknak és újoncoknak is tetszeni fog smile

Ismeretlen eredetű rádióüzenet
Frekvencia: 298,99 KHz
Vétel időpontja(földi standard időszámítás szerint): 16452. Április 22. 11:08

"A 32. évszázad elején sikerült átültetni a gyakorlatba a csillagközi utazás elvét, s az emberiség kirajzott az űrbe, hogy alig 200 év alatt benépesítse az egész Galaxist. Eljutott minden csillagig, benépesített minden bolygót, amit csak lehetett, az emberiség tudása és kíváncsisága nem ismert határt. A történelmi tapasztalat azt mutatta, hogy a békés egymás mellett élés kulcsa, ha egyetlen nemzet, hadsereg vagy politikus sem ural egynél több terraformált bolygót. Ez volt az Egyesült Bolygók Szövetségének legfontosabb előírása, melyet mindenki betartott.

3492-ben azonban minden megváltozott. Régészeink egy sivár, légkör nélküli világon furcsa piramisokra bukkantak, melyek oldalán domborművek sorakoztak, telis-tele ismeretlen lényekkel és eszközökkel. Az építménybe hatolva megbizonyosodtak arról, hogy az első, nem emberi értelmes létforma nyomaira bukkantak az ismert világegyetemben. Ahogy egyre mélyebbre hatoltak a járatokba, egyre több minden derült ki az egykori építőkről. A piramis ugyanis egy eonokkal korábbi monumentális csata emlékműve volt, mely bár elhagyatottnak látszott, korántsem volt az. Az évmilliókon át szunnyadó riasztó rendszerek életre keltek és továbbították az üzenetet az éteren át - behatolók sértették meg az ősök nyugalmát! A segélykiáltás éber fülekre talált. Az Andromédia-galaxis ura, Zandagort herceg vérbosszút esküdött a sírgyalázók ellen és hadat üzent az emberiségnek.

Az emberiség mikor hírét vette a közelgő armadának és megtudta, hogy nincs esély a békére, minden lehetséges módon fegyverkezni kezdett. Ebben a válsághelyzetben ült össze az EBSZ, hogy megoldást találjanak a problémára. Bár kézenfekvőnek tűnt, hogy a bolygók egyesítsék flottáikat, nem tudtak megállapodni abban, hogy ki is irányítsa az így létrejövő galaktikus haderőt. Hamar nyilvánvaló lett, hogy a tárgyalások nem vezetnek eredményre, és kitört a háború.

Mintegy 600 éves építkezés, fejlődés, intrika és küzdelem következett a hatalomért. Amikor herceg flottája megérkezett, egy széttöredezett, káoszba fulladt emberiséget talált. A védők sorait tovább gyengítette egy áruló szekta, a Zandagort Egyháza, mely átállt az idegenekhez, megosztva ezzel az emberek ellenállását. Így nem lehetett kétséges a háború kimenetele, a számbeli és technológiai fölényben lévő ellenféllel szemben az emberiség alulmaradt. 4078. február 7-én, a Végítélet napján, IsenMother, az utolsó emberi bolygó is annihilálódott.

Bár a Tejútrendszer, az emberiség bölcsője, ahol először emelte fel fejét a sárból, fennmaradt, minden otthonosságát elvesztette. Csillagok, gázóriások, kisbolygók, üstökösök, csillagközi por és köd, sötét anyag, és a vákuum végtelen üressége, de sehol egy lakható bolygó.  Az emberi faj azonban nem halt ki. Számos bolygóról sikerült evakuálni a lakosság legalább egy töredékét, és a terraformáláshoz szükséges növényeket és állatokat valamint az újrakezdéshez szükséges technológiákat, az épületek, hadihajók tervrajzait. Több ezer Noé bárkája szállította a menekülteket, végül ezek a flották egyesültek, és elindultak új hazát keresni.

Így teltek el hosszú évszázadok. A hajók rótták az unalmas fényéveket, és egy kis létszámú legénységen kívül mindenki sztázisban feküdt, mert így egyszerűbb volt megőrizni a békét. Végül 4450-ben elérték a kitűzött célt, egy barátságos galaxist, melyet Új Tejútnak neveztek el. Mikor, hogy felkeltettek mindenkit a sztázisból, és a kényszerű összezártság megszűnt, ismét megkezdődött az önállósodás, és a frakciók egymás ellen fordulása. Mindez felerősödött, miután megtudták, hogy a herceg folytatja hadjáratát és üldözésükre indul flottájával.

Rév és Camelot. Két bolygó. Ennyi maradt meg az emberiség második otthonából, az Új Tejútból. Körülöttük több ezer bolygó és mintegy 100 milliárd ember hűlt helye. Nyomasztó környezet. Ám alig halt ki az utolsó háborús generáció, máris feltámadt az emberekben a vágy, hogy újra nekivágjanak a nagy kalandnak, az űrnek. A kolonizációt gondosan előkészítették, a kiszemelt galaxis nem volt messze. A bátrak elindultak a nem is annyira ismeretlenbe, a még bátrabbak maradtak, megvédeni hazájukat, ha egyszer visszatérne Zandagort. A telepesek 5217-ben elérték Trilliant, a legendás űrutazóról elnevezett galaxist és új életet kezdenek.

(Többi szerver leírása)

Több, mint  tízezer éve tart már a macska-egér harc, a bosszúszomjas herceg addig nem hagyja abba hadjáratát, míg az utolsó élő embert is el nem pusztítja. Mi pedig galaxisról galaxisra vándorlunk, állatainkkal, növényeinkkel, tudásunk kőbe vésett lenyomataival együtt keresünk mindig új hazát, ahol, építkezünk, sokasodunk, harcolunk és ismét menekülünk. Vége lesz-e ennek valaha? Senki se tudja. De amíg egy ember is olvassa ezt az üzenetet, addig még van remény..."

Üzenet vége

alex duty

Tag

Többször kapott már a csúf herceg a bukójára! Ezt se felejtsd ki!
Az a piramisos rész tiszta Alien smile (vs. Predátor)

AjemMarci

Tag

Szerintem alapvetően király smile Egy-két technikai jellegű finomítás kell bele, de maga a történet szerintem nagyon mutatós.

Gorladius

Új tag

Én nem játszottam minden szerveren, ezért a veteránok írhatnak nyugodtan arról, hogy az egyes szerverek, hogy végződtek roll

AjemMarci

Tag

Akkor majd S4-ről írok egy erősen szubjektív és provokatív történetet, úgyis olyan régen láttam már köpködést a fórumon muwhaha big_smile

Gorladius

Új tag

LeGyEs, le fordítsam ezt a sztorit angolra? Rábólintasz, mint hivatalos háttértörténetre?

LeGyEs

Administrator

Hát, minél több angol tartalmat tudunk felmutatni, annál több esély van arra, hogy sikerül megmenteni a játékot.