Technikai kérdések

LeGyEs

Administrator

Nézzük be a motorháztető alá

joexy

Új tag

Az egyenérték számít valamit (a csatákban/fosztásoknál)?

Az aknán módosítottál, hogy vadász legyen? (mert a fulgur elviszi)

LeGyEs

Administrator

Az egyenérték és a hajók darabszáma (hp/100) rendundáns kapcsolatban van, kb. ugyanaz. A fosztásnál eredetileg a fosztás mértékét határozza meg.
Igen, az akna át lett írva.

joexy

Új tag

Tehát beállíthatok én 5000000 egyenértéket egy hajónak, ha a HP-t meg a támadóerőt alacsonyan hagyom, egy szúnyog is lecsapja?

Más: Az eredeti kód, egy a flotta_adatok.php-ben lévő osztás miatt rosszul viseli a 0 sebességű hajót (flottát).

LeGyEs

Administrator

0 sebességű flotta nem fordul elő ideális esetben, ugyanis nincs 0 sebességű hajó.

A csatákban a HP fogy, ami eredetileg a hajó életpontja volt (talán S3-ig). Most már csak egy százzal felszorzott mennyiség.

joexy

Új tag

if(b.terulet>0,sum(masik.db*ff.coef/if(masik.eroforras_id>0,b.terulet/100000,1))*egyik.db/1000000-if(egyik.db<1000,1000-egyik.db,0),-egyik.db)

Ez a rész a szim.php-ből van. Jól gondolom, hogy ha ebben a sorban a két b.terulet-et b.terulet_szabad-ra cserélem, akkor az öko és az ipar is ugyanazon a területen fog osztozni, mint itt a Zandagorticán?

LeGyEs

Administrator

Igen, úgy emlékszem, hogy csak ennyi kell. Arra figyelni kell, hogy az ökoszimulátorban és a játékban a bolygóméretektől függő ökológia be van drótozva. Azaz alapból csak 2/4/6/8/10M-es bolygókkal működik.

joexy

Új tag

Régebben említettél egy javascript hibát, ami csak tutorizált bolygóra kattintva jött elő. Az hiba, hogy ha nem a tied a bolygó, akkor a tozsde.php és a szabadpiac.php üres stringet ad vissza, ezt meg a frissit_szabadpiac() és a frissit_tozsde() függvényekben lévő json2obj() nem túl jól kezeli. A megoldás nyilván a két fent említett függvényben a

var valasz=json2obj(req.responseText);

sor elé be kell szúrni ezt pl.:

if(req.responseText.length == 0) return false;