Új játékosok toborzása

LeGyEs

Administrator

Ahhoz, hogy meglegyen a motiváció az üzemeltetésre - és a játszásra -, el kellene érni, hogy 200 feletti játékosszám legyen. Az ideális 400-500 között lenne.
Mivel én egyszerű, falusi ember vagyok, nem értek a marketinghez és a pénzhez sem. Olyan javaslatokat szeretnék kérni, ami törvényes (nem spam, nem kell Felcsúton lennie a székhelynek és a NAV is nyugodtan foglalkozhat a nagyobb halakkal), és lehetőleg nem kerül pénzbe (egy napos Google kampány, ahol kb. napi 200 alkalommal valahol az 1. találati oldal alján megjelenik a hirdetés, kb. 20eFt - naponta!).
Pénzt nem tudok érte felajánlani és ügye nem is lenne törvényes.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Gorladius

Új tag

Szerintem ingyen, ismerősi alapon meg lehet oldani a hirdetést. Saját példát felhozva, amikor az erepublik-on Magyarországot épp elfoglalták (ez egy világszimulátor), akkor kitettek a kuruc.info-ra egy toborzó cikket, hogy veszélyben az ehaza, mindenki rohanjon megvédeni és kb. az akkor regisztrált hatalmas játékos létszám tett minket évekig nagyhatalommá.

Először is, szerintem kell egy rendesen karban tartott facebook oldal. Legyen legalább heti 1 poszt, Developer's Diary, interjú játékosokkal, concept artok, stb, aki megnézi, azt lássa, hogy pezseg az élet.

Másodszor, rendbe kell tenni a wikit, de nagyon alaposan. Jelenleg nem jelennek meg a képek, rengeteg a csonka vagy hibás oldal, valamint egy normális háttértörténetet is kellene keríteni az egésznek, mert jelenleg csak lóg így a levegőben, hogy zandagortica osztjónapot. Át lehetne nevezni a hajókat, az osztályokat, mindent kicsit színesebbé tenni. Ja és az egészet tükörfordításban angolul is meg kell csinálni. Ezt mondjuk én vállalom.

Kickstarter?

Mindenkinek valami ismerősnek szólni kell, hogy tegye ki a játék linkjét valami honlapra, vagy mondjuk fórumokban az aláírásban jelenlen meg a játék, osszuk meg a facebook oldal posztjait, stb. Szerintem így szépen lassan el lehetne kezdeni építkezni, csak jöjjön mindenki segíteni.

LeGyEs

Administrator

A WiKi képei sajnos az én lustaságom miatt hiányoznak. Rengeteg kép van, amit át kellene emelni az eredeti WiKi-ből. Egyszer neki is kezdtem, de találtam fontosabb elfoglaltságot. Aztán kiszerveztem 2 játékosnak a frissítést, akik az épületeknél nagy részben meg is tették a dolgok átírását (a dupla input-output miatt).

Valamint csinálni kellene némi oktató videót is, viszont nem hiszem, hogy az én búgó, szexi hangom akarjátok hallani. Alkalmatlan vagyok a prezentálásra, plusz nem is tudom megvágni a videókat (bár az öcsém lehet el tudná intézni a vágást).

Készítek egy topikot a felajánlásokra.

Adama

Új tag

Sziasztok, én pont tegnap linkeltem be a Facebook os zandagort oldalra a mostani szervert,valamint vannak online játék gyüjtő helyek 1-2 oldalra már linkeltem.Ja igen Facebook on több mint 400 kedvelő van jó lenne valami körüzenet nekik.

LeGyEs

Administrator

Az S14 indulása után 1-2 héttel lehet szó egy Facebook ismerős körkampányról. Azért kell 1 hét, hogy az indulás utáni bugok száma minimális legyen (ugyanis még mindig nincs script az indulás előkészítéshez),

alex duty

Tag

A Facebook kampány a legjobb ötlet szerintem is, egyetértek Gorladiussal; az oldalra (azon kívül, hogy zajlik az élet és izgalmas) bekerülhetnének -meg a hátteret is adhatnák- azok a szösszenetek meg novellák amiket Eretnek ír. Én személy szerint rettenetesen élveztem őket!

alex duty

Tag

U.i.: a wikiben ha tudok valamit, nagyon szívesen segítek!
Meg a fordításban is.

Apófisz

Új tag

Üdv!

Szerintem hasznos lenne az is ha hasonló ám sokkal ratyibb játékokból toboroznánk az én példámra....

Én is így tettem, beregeltem és összevissza küldözgettem a meghívókat....

Ezt többen is megtehetnék és akkor a játékosszám exponenciálisan nőhetne...

A legnagyobb százalékban a hasonló űrstratégiákból lehet tobrozni mivel azoknak rengeteg hátrányuk van a zandagorthoz képest...