NPC védő flották mérete, bolygóméret alapján

LeGyEs

Administrator

Arra szeretnék javaslatot kérni, hogy a bolygó méretek alapján (5M+) milyen összetételt javasoltok.

Zoárd Arcas

Új tag

Hogy legyen értelmük az 5-20M közötti bolygóknak, érdemesebb lenne ezek védőinek a méretét csökkenteni, esetleg generációs korlátozást betenni. Jelen időben ezeket a planokat nem éri meg ütni, mert mire összeállít az ember egy ütőflottát, abban már lesz G3-as hajó, és némi gyártással már 20M feletti bolygók üthetők.
Szóval: valamilyen szorzóval lejjebb lehetne vinni a 20M alatti védők eé-ét, valamint hogy el is lehessen foglalni, esetlegesen csak G1, a kicsit nagyobb bolygókat pedig G2-es flották védhetnének.
Vagy: maradjanak a kb mostani védőmenyiségek, csak G3 helyett G2-es, G1-es hajók védjék a 20M alatti planokat. Ebben az esetben lenne értelme tömegesen gyártani a G1-G2-es hajókat (emellé jöhetne mondjuk a kutatási igények feltornázása, mert még mindig a G3 uralja a játékidő zömét).
Az előzetes bolygóméretek alapján a 20-30M közötti bolygók lesznek túlsúlyban, itt mondjuk lehetne G2-G3 vegyes védő, az ezeknél nagyobb bolygóknál színtiszta G3. Ha felhúzzuk a kutatási igényeket, akkor elméletileg több idő kell a G3 kikutatásához, és a 30-40M-es bolygók ütéséhez. Ezek és az öko együttesen tovább lassítanák a játéktempót (többen is szóvá tették, hogy gyors még mindig).

LeGyEs

Administrator

Kicsit konkrétabbra gondoltam... Mert mi van, ha kiteszek 100 millió könnyűcirkát (ami g1)?