Nyersanyagok

LeGyEs

Administrator

Az, hogy fa, kő, szén a sci-fi játék legtöbbet használt alapanyagai közé tartoznak, kissé fura. Könnyű kezelni a dolgot,hisz' nem kell új neveket megtanulni. De a játék rendszere viszont bonyolult. Tudom, hogy a Zandagort egyik szépsége az, hogy sokféle nyersi van, de arra gondoltam, hogy felezni kellene a nyersanyag típusok számát és/vagy jobban szétosztani a nyersanyag igényeket (pl.: kellhet fa és kő, de egy űrkikötőhöz vagy kutatóközponthoz azért ne).

Stellar Prime

Új tag

Igen, szerintem a fejlett és a hadi dolgokhoz inkább titán, műanyag, urán, félvezető kelljen, mint fa és kő. Azokat ki lehet venni.
Azt is lehetne csinálni, hogy bevezetni a vasat és az acélt a játékba, és az épületekhez acél kell (acélkohó, szén és vas kell hozzá, a vashoz pedig vasbánya és vasérc) a hadi és űrbéli eszközökhöz pedig a titán.

Utoljára módosította Stellar Prime (2016.01.11. 20:28)

LeGyEs

Administrator

Most pl. felkapott dolog a grafén. Az lehetne egy advanced félvezető... Pl. drága technológiákhoz, űrhajókhoz.

Stark

Tag

Ha kikerülne a fa meg kő, akkor igencsak át kéne alakítani a kezdést (kb titán és üveg lenne a kezdő nyersi), és az ökológia szerepe is csökkenne kicsit a fa hiánya miatt.
Ha meg új nyersit akarunk bevezetni, akkor ne újabb 'hétköznapi' nyersanyag (pl vas) hanem valami jóval fejlettebb cucc, (akár kitalált) übervalami: (Legyes ötlete a) grafén, szobahőmérsékletű szupravezető, fém-műanyag-üveg kompozit, vagy antianyag, stb)

Utoljára módosította Stark (2016.01.11. 21:42)

Stellar Prime

Új tag

Vagy lehet gyémánt, amivel hatékonyabbá lehet tenni a nyersanyagtermelést, vagy a hadi/fejlett technológiában használni. D bolygókon található csak. A grafén is jó ötlet jobb félvezetőnek és ezzel a kettővel nagyobb használhatóság jutna a szénnek.

Stark

Tag

ööö, Legyes kivette a szenet...
Olyat tudnék még elképzelni, hogy ha bevezetünk egy új hitech nyersit, akkor azt mondjuk a kutatóintézetben állítanák elő, pl kompozit:
input: 2000 munkás, 2000 képzett munkaerő, 10000 energia, 600 titán, 100 műanyag, 200 üveg
output: 400 kompozit (tonna, lemez, tökmindegy)
(de ha mondjuk grafént vagy szén nanocsövet szeretnénk, akkor viszont igencsak vissza kéne tenni a szenet big_smile)

Kicsit talán még idetartozik, hogy szerintem át kéne alakítani a hajógyártást is, szétbontani a hajógyár egységes inputját:
A fejlettebb hajók nagyobb arányban igényeljék a drága nyersiket (urán, félvezető, meg az új nyersi).
Persze ehhez az is kéne, hogy átalakuljon a harcrendszer és a generációk jobban elváljanak (ne csak KP igényben, hanem a harci értékekben is jobbak legyenek).

Stellar Prime

Új tag

Másik ötlet:

Egy hihetetlenül ritka, tiszta energiából előállítható kristály, aminek az lenne a képzeletbeli neve, hogy metamorfium: bármivé átalakítható, és nagyon nehéz elkészíteni: Az energiát energia-átalakítóba (nem tudok jobb nevet) viszik, ami 25000 képzett munkaerőt mozgat meg 25000 sima munkaerőn felül, emellett azonban az ökot károsítja és sok helyet foglal, de ahelyett, hogy energiát használna, mellékhatásként 200000 energiát termel.

Építése: 100000 műanyag, 50000 üveg, 200000 titán, 20000 dúsított urán, 50000 félvezető (és talán valami új hi tech anyag is)

input: 25000 képzett és sima munkaerő, 10000 félvezető, 20000 titán, 2000 dúsított urán, 10000 műanyag
output: 5000 metamorfium (nincs mértékegysége) és 200000 energia

A metamorfiumhoz való kikutatáshoz szükséges lenne a tiszta magenergia technológia (5 000 000 KP) és metamorfium formázás (500 000 KP)

A metamorfium átalakításához pedig egy metamorfium-formázó építményre, ami csak egy egyszerű Kutatóintézet építési és felhasználási feltételeivel egyezne, lenne egy külön fül, hogy mire szeretnéd átváltani és hogy mennyire tudod (
mint ahogy az adott TT-vel mennyit tudsz elküldeni a szállításnál)


Stark: De Joexynél van szén.

Utoljára módosította Stellar Prime (2016.01.17. 21:28)